Від грипу вже померли 25 людей - МОЗ

Від грипу вже померли 25 людей - МОЗ

Укрінформ
З початку епідемічного сезону з 1 жовтня 2015 року і до 10 січня в Україні офіційно зареєстровано 25 випадків смерті від грипу.

Про це на брифінгу у вівторок заявила директор Українського центру з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України Любов Некрасова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На жаль, станом на 10 січня цього року зареєстровано 25 летальних випадків, які підтверджені фахівцями регіональних установ», - сказала Некрасова.

Вона додала, що найбільша кількість летальних випадків офіційно зареєстрована в Одеській області - там померло 15 осіб, Вінницькій - 7, Харківській - 1, Києві - 2. Некрасова уточнила, що йдеться про офіційно зареєстровані випадки, а неофіційні дані з лікувальних установ можуть відрізнятися у бік збільшення.

За словами Некрасової, серед померлих від грипу - 1 дитина до п'яти років, 23 дорослих людей працездатного віку від 30 до 60 років і одна людина віком понад 60 років.

Фахівець акцентувала увагу на тому, що всі померлі звернулися по медичну допомогу на п'ятий-шостий день, а після госпіталізації летальні випадки сталися в першу або другу добу.

Директор Українського центру з контролю та моніторингу захворювань поінформувала, що летальні випадки переважно були спричинені пневмонією, викликаною вірусом АН1N1, і лише у Вінницькій області зареєстровано 5 летальних випадків, спричинених вірусом типу В. Вона акцентувала увагу на тому, що в жодному регіоні епідпороги із захворюваності на грип та ГРВІ не перевищені, проте відбувається активізація агресії грипу, тому людям із груп ризику треба виживати заходів профілактики, зокрема вакцинуватися, а в разі захворювання в перший же день звертатися до лікаря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-