Як розпізнати грип - рекомендації МОЗ

Як розпізнати грип - рекомендації МОЗ

Інфографіка
Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я закликало громадян до відповідально ставитися до себе та оточуючих у період епідемії грипу та в деталях розповіло як розпізнати хворобу.

Міністерство охорони здоров'я закликало громадян відповідально ставитися до себе та оточуючих у період епідемії грипу та в деталях розповіло, як розпізнати хворобу.

Про це йдеться у повідомленні Мінстерства охорони здоров'я.

"МОЗ України закликає кожного громадянина поставитися відповідально до власного здоров`я і слідувати правилам поведінки в період підвищення рівня захворюваності на грип", - йдеться у повідомленні.

Щоб запобігти захворюванню, фахівці радять передусім зробити щеплення від грипу, та наголошують, що вакцинуватися можна протягом усього епідемічного сезону, але тільки після обстеження лікарем у відповідній медичній установі.

Серед груп ризику лікарі визначили дітей віком до 5 років та людей похилого віку, вагітних жінок та людей з надлишковою вагою, хворих на цукровий діабет, хронічні серцево-судинні та легеневі захворювання, а також людей, які працюють у багатолюдних місцях чи з великою кількістю людей - медичних працівників, учителів та вихователів, водіїв громадського транспорту, продавців.

При появі ознак грипу потрібно терміново звернутися до лікаря.

Фахівці наголошують, що лікування грипу ефективне протягом перших двох діб з появи ознак захворювання, та закликають не займатися самолікуванням.

Серед ознак грипу: різке підвищення температури понад 38 градусів, головний біль та біль у м'язах, кашель, біль у горлі, нежить, можливі також блювота та пронос.

альтернативный текст

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-