У Києві запроваджують карантин

У Києві запроваджують карантин

Укрінформ
Столична влада ухвалила рішення з суботи, 16 січня, запровадити карантин в закладах освіти й охорони здоров'я та ввести обмеження на проведення публічних заходів. 

Про це міський голова Києва Віталій Кличко заявив під час наради із заступниками та керівниками профільних департаментів щодо ситуації із сезонними захворюваннями на грип та ГРВІ у столиці, повідомляє прес-служба мера. 

«Ми не будемо очікувати, поки буде перевищений епідеміологічний поріг сезонних захворювань у столиці, і ухвалили рішення ввести з суботи карантин у Києві для недопущення розповсюдження сезонних захворювань. Це превентивний захід, адже ми бачимо негативну динаміку щодо кількості хворих. Враховуючи специфічність вірусу і важкі ускладнення від грипу, ми маємо упередити розповсюдження сезонних захворювань», - наголосив Кличко.

За його словами, Київ стовідсотково забезпечений противірусними засобами, які були закуплені, зокрема, і на зекономлені за результатами бюджетного року кошти.

Мер також звернувся до власників аптечних мереж столиці щодо недопущення підняття цін на противірусні та імуностимулюючі засоби і вітаміни.

Профілактичний карантин у столиці буде введений з суботи, 16 січня, і триватиме до покращення епідеміологічної ситуації в місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-