Відеофейк: українці “замовили” рекламу проти допомоги Ізраїлю

Відеофейк: українці “замовили” рекламу проти допомоги Ізраїлю

Укрінформ
Роспроп підробив відео пішої прогулянки вулицями Нью-Йорка

Кремлівські ЗМІ, z-телеграм-канали та проросійські користувачі у Тік-Ток поширюють відео з вуличною відеорекламою у синьо-жовтих кольорах, що містить два слогани: “Helping jews = burning money” (“Допомога євреям = спалювання грошей”) та “Stand with Ukraine” (“Підтримай Україну”), яка нібито з'явилася у Нью-Йорку.

Російські пропагандисти у своїх дописах стверджують, що цю рекламу “замовили” українці та особисто Президент Володимир Зеленський.

Це фейк. Пропагандисти за допомогою графічних редакторів підробили відео пішої екскурсії Нью-Йорком, яке було опубліковано у YouTube 23 серпня 2023 року, вирізавши вісім секунд відео (6:03 - 6:11) та замінивши рекламу на зупинці на фейковий банер.

Це не перша відеопідробка, що створюють російські пропагандисти для дискредитації України та українців. Зокрема, Укрінформ вже писав про росфейки з підробкою реклами в Берліні та Токіо.

Також слід зазначити, що Україна підтримала Ізраїль після атаки бойовиків ХАМАС 7 жовтня 2023 року. Президент США Джозеф Байден  виступає за підтримку як України, так і Ізраїлю, тому запросив у Конгресу 106 мільярдів доларів куди входить допомога обом країнам.

Раніше російська пропаганда поширювала фейк про нібито передачу Україною західних зразків зброї терористам ХАМАС.

Андрій Оленін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-