Зеленський у Молдові зустрівся із Санду

Зеленський у Молдові зустрівся із Санду

Оновлено
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президенткою Молдови Маєю Санду.

Переговори відбулися у рамках візиту глави держави у Молдову, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

«Непросто було приїхати сюди, але це послання від усіх українців, що ми реально підтримуємо Молдову, народ Молдови. Ми справді раді історично йти разом, пліч-о-пліч. Дякую насамперед молдованам – ви даєте прихисток нашим людям із перших днів повномасштабної війни. Ми ніколи цього не забудемо», – сказав Зеленський.

Він обговорив із Санду питання двосторонніх відносин, деякі інфраструктурні проєкти, що є пріоритетними для втілення найближчим часом, європейське майбутнє двох країн.

Читайте також: Коаліції Patriot та винищувачів прискорять мир – Зеленський

Глава держави наголосив, що Україна готова бути в НАТО й чекає, коли Альянс буде готовий запросити її.

«Вважаю, безпекові гарантії важливі не лише для України. Вони також важливі для Молдови, бо Росія здійснює агресію в Україні і є потенційна загроза агресії в інших частинах Європи», – зауважив Президент.

Читайте також: Зеленський очікує від саміту у Вільнюсі запрошення України до НАТО

Зі свого боку Санду зазначила, що для Молдови велика честь приймати цю зустріч Європейської політичної спільноти, і дуже важливо, що в ній бере участь Президент України. Вона розповіла, що під час зустрічі обговорюватимуть важливі питання, зокрема й підтримку України, яка протистоїть російській агресії.

Як наголосила президентка Молдови, серед головних тем – двосторонній порядок денний, спільні інфраструктурні проєкти, «Шляхи солідарності» та європейське майбутнє двох країн.

Вона закликала підтримувати, вірити та інвестувати в Україну й Молдову, адже це внесок у демократію, стабільність і мир у Європі.

Читайте також: Санду: Саміт біля кордонів України є свідченням солідарності

Президент України також зустрівся в межах саміту з Прем’єр-міністром Молдови Доріном Речаном. Сторони обговорили актуальні безпекові питання у зв’язку з викликами, спричиненими російською агресією проти України.

Читайте також: Зеленський у Молдові зустрівся із прем’єрами Албанії та Північної Македонії

Зеленський і Речан окремо зупинилися на спільних інфраструктурних проєктах і подальшому розвитку співпраці в енергетичній галузі.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський у Молдові в четвер на саміті європейської політичної спільноти оговорюватиме коаліцію винищувачів та пропонуватиме коаліцію "Петріотів".

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-