Коаліції Patriot та винищувачів прискорять мир – Зеленський

Коаліції Patriot та винищувачів прискорять мир – Зеленський

Укрінформ
Завдяки допомозі партнерів у рамках коаліції "Петріотів" та коаліції винищувачів буде покладено край російському ракетному терору та наближено мир.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час відкриття саміту Європейської політичної спільноти у четвер Кишиневі, передає кореспондент Укрінформу.

"Російські ракети забрали ще три життя сьогодні вранці у нашій столиці Києві, ще десять людей поранено. Сотні було вбито внаслідок російського терору раніше. Щонайменше 484 українських дітей було вбито Росією раніше. Наразі потрібно вирішити два компоненти: коаліцію "Петріотів", яка покладе край російському шантажу балістичними ракетами, та коаліцію сучасних винищувачів, яка покаже, що терор проти наших міст немає жодних шансів", - наголосив Зеленський.

Він подякував усім, "хто допомагає та розуміє, що будь-який крок у напрямку посилення повітряної оборони у прямому сенсі слова рятує життя".

"І швидкість формування цих двох коаліцій – коаліції "Петріотів" та коаліції сучасних винищувачів, буквально прискорює мир", - додав Президент.

Читайте також: Зеленський відповів журналісту, скільки триватиме війна: До перемоги України

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня у Кишиневі проходить друга зустріч Європейської політичної спільноти, на якій 47 глав держав та урядів обговорюватимуть спільні зусилля заради миру в контексті війни в Україні та пов'язаних із нею криз, захист демократії, зміцнення енергетичної безпеки та стійкості європейських держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-