Зеленський у Молдові зустрівся із прем’єрами Албанії та Північної Македонії

Зеленський у Молдові зустрівся із прем’єрами Албанії та Північної Македонії

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час візиту до Молдови зустрівся з Прем’єр-міністром Республіки Албанія Еді Рамою та Прем’єр-міністром Республіки Північна Македонія Димитаром Ковачевським і подякував за підтримку санкцій проти Росії.

Про це глава держави повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

«У Молдові на полях другого саміту Європейської політичної спільноти зустрівся з Прем’єр-міністром Республіки Албанія Еді Рамою та Прем’єр-міністром Республіки Північна Македонія Димитаром Ковачевським. Подякував лідерам за послідовну всебічну підтримку України та практичну допомогу у боротьбі проти російської агресії, зокрема за приєднання Балканських країн до усіх пакетів санкцій ЄС проти Росії», - зазначив Зеленський.

Як проінформували в ОП, Президент висловив подяку лідерам балканських країн за послідовну всебічну підтримку України й практичну допомогу в боротьбі з російською агресією, а також у реалізації європейських і євроатлантичних прагнень нашої держави.

Окрему увагу Зеленський звернув на очікувані результати липневого саміту НАТО у Вільнюсі, наголосивши на необхідності визначення країнами – членами Альянсу чіткого алгоритму руху України до вступу в НАТО.

«Конкретні рішення щодо подальшого руху України до членства та щодо безпеки нашої країни на період до вступу в Альянс – це те, що дасть нам змогу вважати Вільнюський саміт успішним», – наголосив він.

Президент також поінформував іноземних лідерів про активну роботу України на шляху до членства в ЄС, розповів про прогрес у реалізації семи рекомендацій Єврокомісії, який має дозволити започаткувати в поточному році переговори про вступ до Євросоюзу.

Зеленський також висловив сподівання на активну участь Албанії та Північної Македонії в практичній реалізації української формули миру як єдиного мирного плану, здатного забезпечити справедливий і сталий мир в Україні та Європі.

Президент наголосив на необхідності консолідації міжнародних зусиль для притягнення Росії до відповідальності за злочини, скоєні в Україні. Він подякував Прем’єр-міністру Північної Македонії за приєднання його країни до Основної групи зі створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти нашої країни. Також було висловлено сподівання на долучення Албанії до цієї важливої роботи.

Читайте також: Боррель назвав три питання, які обговорять на саміті у Молдові

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у четвер перебуває з візитом у Молдові, де 1-2 червня проходитиме саміт Європейського політичного співтовариства за участю 47 президентів та прем'єр-міністрів, а також глав європейських структур.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-