Відеопідробка: Буданов і геноцид кримчан

Відеопідробка: Буданов і геноцид кримчан

Укрінформ
Російські пропагандисти склеїли різні частини інтерв’ю очільника ГУР МО

Нещодавно в російських телеграм-каналах, соцмережі Вконтакте та прокремлівських ЗМІ поширили відео. На ньому начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв’ю журналісту Дмитру Комарову заявив нібито про плани фізичного знищення близько 3-х мільйонів жителів Криму.

Це – фейк. Днями й дійсно вийшов новий випуск спецпроєкту Дмитра Комарова, але росіяни вирізали та склеїли дві частини, що стосувалися різних тем.

В інтерв’ю очільник ГУР МО, відповідаючи на питання журналіста щодо російських воєнних злочинців, повідомив, що справедлива відповідальність для деяких із них – фізичне знищення. Для створення фейку пропагандисти змонтували цю частину інтерв’ю з іншою, де Буданов наголосив, що після перемоги Україну чекає досить складний етап, зокрема це стосується українських громадян, які з 2014 року жили під російською окупацією. «Ми отримаємо три мільйони населення, яке 9 років жило під російською пропагандою. Ці люди вже з іншим сприйняттям світу», – сказав він.

Російські пропагандисти часто використовують відеопідробки, коли намагаються поширити фейк навколо відомих постатей. Раніше вони вже монтували фейк про Володимира Зеленського і Валерія Залужного, а також сфабрикували кліп суперзірки Мадонни.

Дмитро Бадрак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-