російський відеофейк: Зеленський і барабанщик гурту Red Hot Chili Peppers

російський відеофейк: Зеленський і барабанщик гурту Red Hot Chili Peppers

Фактчек
Укрінформ
роспроп продовжує підробляти відео з представниками української влади

У російських пропагандистських телеграм-каналах, групах соцмережі «Вконтакте», а також на відеохостингу Youtube нещодавно з’явилося відео, на якому ніби під час матчу з американського футболу між командами «Лос-Анджелес Ремс» та «Сіетл Сіхокс» на екрані стадіону заради розваги робилися склейки облич присутніх у режимі онлайн з обличчями різних знаменитостей. В одну з таких склейок буцімто потрапило старе фото Володимира Зеленського. Його поєднали з онлайн-трансляцією зі стадіону, на якій продемонстрували барабанщика рок-гурту Red Hot Chili Peppers Чеда Сміта. З відео випливає, що це обурило музиканта. На цьому наголосили й пропагандисти.

Даний контент є відеопідробкою. На це вказує зворотній Google-пошук за одним із фрагментів відео.  

За двома посиланнями, що ведуть до соцмережі ТікТок можна знайти відео, яке використали пропагандисти, але замість фото Зеленського там було зображено фото американського актора Уіла Феррелла.

Також з допису випливає, що подія відбулася на стадіоні SoFi Stadium, який знаходиться у передмісті Лос-Анджелеса.

Пошук по відеохостингу Youtube за ключовими словами SoFi Stadium, Los Angeles Rams і Chad Smith видав відео, яке зняли з іншого ракурсу. На ньому видно, що в ході перформансу на стадіоні було зображено американського актора, а не Володимира Зеленського, що ще раз підтверджує те, що відео надане пропагандистами – просто підробка.

російські пропагандисти неодноразово вдавалися до фото/відео фейків, фабрикуючи контент з представниками української влади. Минулого тижня Укрінформ спростував відеопідробку, на якій українські військовослужбовці кидають дротики у портрет головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-