Витік газу на Nord Stream 2 припинився - тиск у трубі стабілізували

Витік газу на Nord Stream 2 припинився - тиск у трубі стабілізували

Укрінформ
Компанія-оператор російського газопроводу "Північний потік-2" Nord Stream 2 AG поінформувала Данське енергетичне агентство про стабілізацію тиску в трубі, що свідчить про припинення витікання газу.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ТвіттерДанського енергетичного агентства.

“Компанія Nord Stream 2 AG поінформувала Данське енергетичне агентство про те, що наразі на газопроводі NS2 A досягнуто стабільного тиску. Таким чином, це свідчить про те, що витікання газу на цьому трубопроводі припинилося", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Розрив Nord Stream може стати найбільшим в історії викидом метану - ООН

Нагадаємо, 27 вересня з’явилися повідомлення про три точки витікання на газопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2» – два на першому та один – на другому. Інцидент стався неподалік узбережжя Данії та збігся в часі з презентацією європейського проєкту «Балтійський потік», який дозволяє постачати з Норвегії до Польщі, через територію Данії, до 10 млрд кубометрів газу на рік.

У ЄС заявили, що витоки на обох газогонах є результатом навмисних дій.

Міністри оборони Данії, Швеції, Норвегії, Фінляндії та Ісландії інциденти з пошкодженням газогонів "Північний потік -1" та "Північний потік - 2" вважають "навмисними актами диверсії”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-