На Чернігівщині розгорнуть мобільне містечко для тих, хто втратив житло через війну - ОП

На Чернігівщині розгорнуть мобільне містечко для тих, хто втратив житло через війну - ОП

Фото
Укрінформ
У Чернігівській області відкриють мобільне містечко, у якому поселяться ті, хто втратив свої домівки через війну.

Як передає Укрінформ з посиланням на Офіс Президента, про це повідомив заступник керівника ОП Кирило Тимошенко.

Зокрема, за дорученням Президента Володимира Зеленського та керівника ОП Андрія Єрмака Тимошенко відвідав з робочою поїздкою Чернігівську область.

"Є завдання за два місяці відновити обласний центр екстреної медицини", - повідомив Тимошенко.

Читайте також: На відновлення енергопостачання на деокупованій Київщині пішли 300 мільйонів - ОП

Зазначається, що будівля закладу зазнала пошкоджень ще в перші дні повномасштабного вторгнення росії. Унаслідок ворожих обстрілів у приміщенні була зруйнована стіна, вибиті вікна та двері.

Водночас медики не припиняли надавати допомогу сотням поранених. На сьогодні будівельники проводять ремонті роботи.

Тимошенко також зауважив, що наразі триває активне відновлення зруйнованих мостів на дорогах, які з’єднують Чернігів і Київ.

За його даними, на одній із переправ 20 травня почнеться демонтаж конструкцій, а на так званому Київському мості дорожні служби розпочнуть роботу після того, як знизиться рівень води в річці.

Заступник керівника ОП зазначив, що проєкт відновлення цієї переправи, яке триватиме п'ять місяців, уже розроблений. Поки пересування автошляхами Чернігівської області ускладнене. На сьогодні проїзд до Києва можливий лише трасою Р-69.

Читайте також: У Миколаєві відновили водопостачання

"Ми зробили декілька тимчасових конструкцій, можна їхати спокійно", - додав Тимошенко.

Під час робочої поїздки заступник очільника ОП також відвідав підприємство, яке не зупиняло виробництво хліба навіть під час активних бойових дій.

"Багато дівчат жили на підприємстві й годували область", - наголосив він.

Першочерговим завданням у відбудові Чернігівської області є фіксація руйнувань. Фахівці роблять заміри вікон, покрівель та зруйнованих будинків.

У разі втрати або пошкодження майна людям необхідно звертатися до голови об'єднаної територіальної громади або до старости села. Представники влади мають надати інформацію щодо графіка роботи комісії з оцінки руйнувань.

"Плюс до цього днями приїжджає мобільне містечко, щоб можна було розселити тих, хто втратив домівки", - заявив Тимошенко.

Читайте також: У Бородянці розгорнуть модульне містечко для біженців

За його інформацією, у Київській області втілюється пілотний проєкт швидкого спорудження приватних будинків, який згодом можна буде масштабувати на всю країну.

Тимошенко також зазначив, що станом на сьогодні електропостачання по всій Київській області відновлене на 100 відсотків, у Чернігівській до живлення під'єднані 95 відсотків абонентів.

Як повідомляв Укрінформ, пошкоджений російським авіаударом Київський міст у Чернігові відновлюватимуть поступово. Спочатку буде побудована понтонна переправа, а згодом - автомобільний міст.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-