Вакарчук проголосував і розповів про плани

Вакарчук проголосував і розповів про плани "Голосу"

Фото
Укрінформ
Лідер політичної партії "Голос" Святослав Вакарчук на позачергових парламентських виборах 21 липня голосував у Києві на дільниці №800079, розташованому в школі №37 по вулиці Антоновича,130.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я голосував за майбутнє, за зміни та нову політику. Стара політика показала себе за 28 років. Прийшов час змінити цю політику. І змінивши тільки прізвище президента, ми не доб'ємося справжніх змін - треба зробити зміни в Раді з новими професійними патріотичними людьми, які зможуть зробити те, чого від них чекають люди. Люди чекають і поліпшення економічної ситуації, і боротьби з корупцією, і безумовно, закінчення війни. Без Верховної Ради цього зробити неможливо", - зазначив Вакарчук під час брифінгу після голосування.

Водночас на запитання щодо його прогнозу, скільки відсотків набере партія "Голос" та чи вдасться шоумену Сергію Притулі, який є 30-им у партійному списку кандидатів, пройти до парламенту, Вакарчук відповів, що "Голос" думає не про відсотки, і додав, що "всі конкретні речі ми побачимо за сім-вісім годин".

"Завтра вранці вже буде щось більш-менш зрозуміло. Я сподіваюсь, що в нас будуть чесні прозорі вибори і що екзит-поли, й паралельний підрахунок голосів, і офіційні результати будуть плюс-мінус збігатися", - сказав лідер політсили.

Читайте також: Гройсман проголосував у Вінниці

Також він підкреслив, що "Голос" іде до Ради заради таких великих справ як зміна країни, а тому їхня команда зараз думає не про відсотки, а про те, "як би мати багато сил, енергії, багато однодумців для того, щоб це все вдалося".

Разом з тим на запитання щодо майбутньої коаліції Вакарчук зазначив, що про це варто буде говорити тоді, коли "ми насправді побачимо конфігурацію всіх сил у Верховній Раді і, по-друге, коли будуть окреслені пункти коаліційної угоди".

"Коаліція створюється не просто, що хтось комусь подобається, а тому, що є певні пункти коаліційної угоди, які всі учасники готові підписати і за які вони готові нести відповідальність, які вони вважають правильними для змін у країні. І під них, нагадаю, підбирається уряд, а не навпаки, як дехто часто думає", - сказав він.

При цьому Вакарчук зауважив, що переговори щодо коаліції можливі після оголошення результатів виборів. Він також сказав, що "Голос" має кандидатури на всі посади, зокрема на спікера та прем'єр-міністра, але прізвищ називати не став, мотивуючи тим, що необхідно дочекатися результатів виборів.

Святослав Вакарчук проголосував / Фото: Шамкін Данііл, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-