ОПОРА: 25% кандидатів з виборчих списків партій є безпартійними

ОПОРА: 25% кандидатів з виборчих списків партій є безпартійними

Інфографіка
Укрінформ
25% кандидатів у народні депутати, які балотуються до Верховної Ради за виборчими списками партій у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, є безпартійними.

Про це повідомляє Громадська мережа “ОПОРА” у Facebook.

“Звичною практикою українських виборів є включення у виборчі партійні списки осіб, які формально є безпартійними і не належать до партій, що їх висунули. На цих виборах у єдиному багатомандатному окрузі балотується 25% безпартійних кандидатів”, - ідеться в повідомленні.

За даними ОПОРИ, 12 партій, які висунули кандидатів у багатомандатному окрузі, мають у своїх списках понад 30% позапартійних депутатів.

Зазначатися, що рекордсменами за кількістю безпартійних кандидатів у виборчих списках є “Партія Шарія” - 69%, Слуга Народу – 57% і партія "Всеукраїнське об’єднання "Факел" – 54%.

Водночас жодного безпартійного кандидата немає у виборчому списку партії “Сила людей” і лише 1% безпартійних в “Опозиційної платформи – за життя”.

Читайте також: ЦВК зареєструвала вже понад 480 міжнародних спостерігачів

Як повідомлялося, позачергові вибори народних депутатів України призначено на 21 липня.

ЦВК зареєструвала понад три тисячі кандидатів-мажоритарників та 22 політичні партії, за виборчими списками яких до Верховної Ради балотуються більше 2,5 тисячі кандидатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-