Порошенко: Рада має знайти компроміс щодо виборчого законодавства

Порошенко: Рада має знайти компроміс щодо виборчого законодавства

Укрінформ
Президент Петро Порошенко закликає парламент знайти компроміс щодо виборчого законодавства та політичну волю для його ухвалення.

Про це Президент заявив в ефірі програми "Свобода слова" телеканалу ІСTV, повідомляє кореспондент Укрінформу

"Закон (про вибори — ред.) має бути прийнятим парламентом, у Президента Порошенка немає кнопки з 226 голосами, якою автоматично приймаються будь-які закони. Парламент має мати політичну волю і знайти той компроміс, який дозволить змінити виборче законодавство", - сказав Порошенко.

Читайте також: Парубій розповів, як працюватиме Рада після виборів

Він додав, що у світовій практиці не приймаються зміни до виборчого законодавства менше ніж за півроку до виборів

"Якщо парламент знайде в собі сили і прийме цей законопроект, часу ще за півроку до виборів, парламент здатний його прийняти, я можу взяти на себе зобов'язання, що такий законопроект я підпишу", - сказав Порошенко

Водночас глава держави наголосив, що закон про вибори за відкритими списками, має передбачати справді відкриті списки, а не "списки які призведуть до можливої загрози федералізації країни, щоб у нас не з'явилися харківська, галицька, волинська партії".

Президент додав, що такого не можна допустити, і якщо в законі не буде загроз єдності держави, то він готовий підтримати будь-які пропозиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-