Геращенко цікавиться, чи заведе МВС справу на авторів

Геращенко цікавиться, чи заведе МВС справу на авторів "Слуги народу"

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко цікавиться, чи заведе Міністерство внутрішніх справ кримінальну справу проти авторів, сценаристів та виконавця головної ролі серіалу "Слуга народу" через епізод з "розстрілом" парламенту і "похованням" президента.

Про це Геращенко сказала під час години запитань до уряду у Верховній Раді в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу, щоб зараз моє запитання сприймалося як депутатське звернення. Чи буде сьогодні так само дзеркально заведено кримінальну справу проти авторів і сценаристів фільму "Слуга народу" і виконавця головної ролі, в якій розстрілюється парламент і потім є похорони президента?" - сказала Геращенко.

Перший віце-спікер зазначила, що їй прикро, що в ложі уряду не присутній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, але спрямувала своє запитання його заступнику Вадиму Трояну.

Вона додала, що народний депутат Надія Савченко утримується в слідчому ізоляторі за такі думки.

Геращенко також прокоментувала відеоролик, на якому кандидата в президенти Володимира Зеленського нібито збиває вантажівка і за що було заведено кримінальну справу.

"Я вітаю той факт, що заведено кримінальну справу, тому що ми маємо боротися проти мови ворожнечі", - зазначила Геращенко.

Вона також запитала, чи означає це, що за кожен пост в інтернеті тепер буде заводитися кримінальна справа.

Читайте також: Автори "Слуги народу" вибачилися за образу "дітей сонця"

Троян, у свою чергу, відповів, що основне завдання поліції - це профілактика злочинності і попередження злочину.

"Ви можете подати нам звернення, і, я думаю, Національна поліція в законний термін дасть обґрунтовану відповідь", - сказав Троян.

Раніше ЗМІ повідомляли, що в соцмережах було розміщено відеоролик, у якому фура нібито збиває Зеленського.

Як повідомили Укрінформу у прес-службі Зеленського, команда підготувала заяву до правоохоронців через цей ролик. Керівник передвиборчого штабу Зеленського Іван Баканов назвав відео моральним тиском на кандидата.

Як відомо, увечері 10 квітня в Telegram-каналі "Європейське майбутнє України" було оприлюднено відеоролик, де Володимира Зеленського, нібито, збиває вантажівка. Ролик змонтовано з відео Зеленського, опублікованого того ж дня. 7 квітня на офіційній сторінці Порошенка у Facebook було оприлюднено відео зі зверненням чинного президента. У пості з відео був заклик реєструватися на сайті euua.org "Європейське майбутнє України".

Як повідомлялося, шоумен Володимир Зеленський і чинний Президент Петро Порошенко вийшли у другий тур президентських перегонів. Другий тур виборів відбудеться 21 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-