До бюджету повернули 2,8 мільйона незаконних внесків з виборчих фондів

До бюджету повернули 2,8 мільйона незаконних внесків з виборчих фондів

Укрінформ
До держбюджету розпорядники виборчих фондів кандидатів у президенти повернули 2,8 млн гривень неправомірних внесків.

Про це повідомила у Facebook член НАЗК Наталія Корчак.

"2 820 309,96 гривень перераховано до Держбюджету розпорядниками накопичувальних рахунків виборчих фондів кандидатів у Президенти. Ці гроші – внески до виборчих фондів, здійснені з порушенням чинного законодавства", - зазначила вона.

Корчак зауважила, що повернуті кошти – це тільки 1/10 частина того, що НАЗК на основі документальних підтверджень, вимагає від розпорядників віддати до бюджету.

"Дотримуючись вимог закону, всі внески, які були здійснені з порушеннями, повернули розпорядники виборчих фондів Юрія Бойка та Євгена Мураєва. Частково кошти перерахували до бюджету розпорядники фондів Анатолія Гриценка, Володимира Зеленського та Ігоря Смешка", - зазначила член НАЗК.

Читайте також: НАЗК назвало кандидатів у президенти, звіти яких містять порушення - 17 імен

Корчак наголосила, що "все ще невідома доля матеріалів і коштів" щодо можливих ознак кримінального правопорушення стосовно розпорядників виборчого фонду Анатолія Гриценка та Володимира Зеленського, які НАЗК передало до Національної поліції. "Хоча загальна сума внесків, здійснених до зазначених фондів з порушенням, становить понад 7 млн. грн", - додала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-