Спостерігачі ENEMO відзначили поліпшення у роботі виборчих дільниць

Спостерігачі ENEMO відзначили поліпшення у роботі виборчих дільниць

Укрінформ
Спостерігачі Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) відзначають поліпшення у роботі виборчих дільниць у порівнянні з попередніми виборами.

Про це в ефірі програми "Свобода слова" сказав голова місії Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) Златко Вуйович, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я можу прокоментувати те, що ми чули від наших спостерігачів — зокрема, як працювали дільниці у порівнянні з 2014 роком на попередніх виборах Президента. Спостерігачі помітили поліпшення на усіх етапах процесу", - сказав він.

Читайте також: Будь-яка дестабілізація в Україні грає на руку Путіну – WP

Разом з тим, спостерігачі ENEMO помітили проблеми у підрахунку голосів.

"Були заміни членів дільничних та окружних комісій — на місце навчених людей прийшли ненавчені, що і спричинило проблеми у підрахунку голосів", - зазначив Вуйович.

Читайте також: ОПОРА не зафіксувала підкупу виборців жодним з кандидатів

Що стосується перебігу виборчої кампанії, то впродовж її періоду ENEMO помітило багато фейкових новин, а також те, що не усі кандидати мали рівний доступ до ЗМІ.

"Однак ці вибори були дуже конкурентними", - підкреслив Вуйович.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 31 березня відбувся перший тур президентських виборів. За результатами підрахунку 95.14% електронних протоколів, у другий тур перегонів виходять шоумен Володимир Зеленський та чинний президент Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-