Будь-яка дестабілізація в Україні грає на руку Путіну – WP

Будь-яка дестабілізація в Україні грає на руку Путіну – WP

Укрінформ
Наявність дестабілізуючих факторів після виборів в Україні, а також економічні ризики створюють "їжу" для хаосу та розхитування ситуації в країні, що відповідає інтересам Кремля.

Про це, а також про те, яка мотивація керувала українськими виборцями на першому турі голосувань, пише в понеділок впливове американське видання The Washington Post.

"Протестувальники (під час Революції Гідності, – ред.), які вигнали підтримуваного Росією попередника Порошенка, Віктора Януковича, усвідомлювали, що післяреволюційний шлях не буде рівним та були готові до короткострокових економічних складнощів і гніву з боку Росії. Вони хотіли, передусім, одного: значущих кроків, щоб прибрати злодійкуватих бюрократів", - йдеться в публікації.

Натомість за останні роки жоден високопоставлений чиновник не був засуджений, а рівень корупції в Україні поступово піднявся, пише видання. Це й стало причиною політичних звинувачень на адресу чинного президента, а також розчарування виборців.

Читайте також: У трьох округах Одещини члени ДВК уточнюють протоколи “на коліні” - ОПОРА

На цьому тлі пояснюється популярність коміка Володимира Зеленського, який не має політичного багажу, і який оточив себе командою політиків, що позиціонували себе як реформатори. Водночас, молодий кандидат заперечує звинувачення на свою адресу щодо залежності від одного з опальних олігархів в Україні.

Вибори в Україні привертають неабияку увагу з боку іноземних інвесторів. Вони вважають визначальним чинником для збереження інвестиційної привабливості України продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

"З урахуванням того, що Україна часто сприймається як одна з найуразливіших країн, з економікою, що розвивається, з потенційною можливістю фінансових потрясінь, підтримка з боку Вашингтона є ключовою для уникнення кризи", - зазначає видання.

Читайте також: БПП вимагає дебатів між кандидатами, яки вийшли у другий тур

Через це Захід, який багато інвестував в успіх України, зацікавлений у досягненні цього успіху.

"Тим часом Росія має наміри планомірного підриву економіки України. Будь-який дестабілізаційний результат виборів дає їжу для путінського переконання, що повстання приносить лише хаос", - зауважує The Washington Post.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 31 березня відбувся перший тур президентських виборів.За результатами підрахунку 95.14% електронних протоколів, у другий тур перегонів виходять шоумен Володимир Зеленський, та чинний президент Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-