ОПОРА не зафіксувала підкупу виборців жодним з кандидатів

ОПОРА не зафіксувала підкупу виборців жодним з кандидатів

Укрінформ
Під час виборів не було зафіксовано передачі грошей за голос з боку кандидатів в Президенти України.

Про це повідомила Голова Правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Нашій організації не вдалося зафіксувати факту передачі грошей за голос з боку жодного з кандидатів", - сказала координатор ОПОРИ.

Вона зазначила, що в день голосування процедурних правопорушень було набагато менше, аніж у 2014 році. За її словами, це відбувалося завдяки мобілізації виборців та великій кількості членів комісії.

Читайте також: Вибори в Україні відповідають міжнародним стандартам — місія СКУ

"Це не була імітація процесу конкурентного або взаємного контролю, це був дійсно взаємоконтроль. Інше питання, це те, що у нас до сих пір немає цінностей букви закону, як і верховенства права. Про це свідчили дії як народних депутатів, так і виборців, або навіть журналістів", - розповіла Айвазовська.

Вона зазначила, що соціологія у цих виборах зіграла важливу роль не тільки в частині екзит-полів, а й в мобілізації виборців, які хотіли йти за лідерами.

Читайте також: Порушення на дільницях не були критичними — ОПОРА

За її словами, дуже поширеною практикою було фотографування бюлетенів, а також був випадок видачі бюлетеня без паспорта.

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня в Україні пройшов перший тур виборів Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-