Посол розповів, як відбулись вибори у Німеччині

Посол розповів, як відбулись вибори у Німеччині

Фото
Укрінформ
Посольство України у ФРН, де розташовувалася виборча дільниця, забезпечило всі умови для безперешкодного голосування на виборах Президента України.

Про це сказав посол Андрій Мельник у коментарі кореспондентові Укрінформу.

«Все, що можна було зробити, щоби люди спокійно, безперешкодно та вільно проголосували, вдалося зробити», - сказав дипломат.

Він зауважив, що дипвідомство, аби уникнути провокацій та інцидентів, підтримувало контакт з місцевою владою, МЗС і поліцією. На вулиці чергували правоохоронці.

Читайте також: Явка виборців у Німеччині становить 7,3%

Щодо російських ЗМІ, які формально є німецькими, наприклад RUPTLY або SPUTNIK, були обговорені ризики та розроблений «цілий алгоритм дій» на випадок загрози конфліктної ситуації або провокацій, аби не допустити ескалації, підкреслив посол. Адже незадовго до закриття виборчої дільниці поблизу посольства перебували російські кореспонденти, які намагалися не потрапляти на очі.

Водночас, у самому диппредставництві дипломатам довелося на руках піднімати виборців з обмеженими можливостями (щонайменше троє виборців були в інвалідних візках) на другий поверх, оскільки немає можливості побудувати пандус. Кабінку для голосування, втім, було облаштовано.

За словами посла, українські вибори були в топ-новинах у німецьких ЗМІ.

«Для мене важливо, що Україна – тема для німців, для журналістів ФРН від регіональних до центральних ЗМІ, нами цікавляться», - сказав дипломат.

В Берліні завершилося голосування / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Читайте також: Німецький політикум не має “фаворитів” на виборах в Україні - професор історії

У німецьких медіа, за його спостереженням, попри деякі критичні зауваження про перебіг передвиборчої кампанії, наголошувалося, що українці мають право вибору і реально можуть вплинути на те, куди рухається держава. Підкреслювалося також, що всі основні претенденти на найвищий пост у державі є проєвропейськими кандидатами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-