Важливо, що результат виборів президента невідомий заздалегідь - посол Німеччини

Важливо, що результат виборів президента невідомий заздалегідь - посол Німеччини

Укрінформ
Посол Німеччини в Україні Ернст Райхель вважає однією з найважливіших особливостей виборів Президента України в тому, що їх результат не вирішений наперед.

Про це він заявив у п'ятницю під час брифінгу Міжнародної місії ENEMO зі спостереження за виборами для короткострокових спостерігачів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вибори цього року — це великий шанс для України продемонструвати, що це дійсно демократія відповідно до найкращих міжнародних стандартів, зокрема європейських також. Тому що Україна є європейською країною і має амбіції приєднатися до Європейського Союзу. Результат цих виборів не відомий заздалегідь, і це дуже важливий момент, і це відрізняє Україну від деяких інших країн в цій частині світу”, — зазначив Райхель.

Водночас він акцентував і на ролі міжнародних спостерігачів на виборах в Україні.

“Ваша присутність полягає у тому, що ви є чинником стримування тих, хто матиме намір маніпулювати виборами або рішенням виборців. Ці вибори дуже важливі для народу цієї країни”, — зауважив посол Німеччини в Україні.

Читайте також: Вибори Президента: у бюлетені залишаються 39 кандидатів

Як повідомлялося, Голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі під час брифінгу Міжнародної місії ENEMO зі спостереження за виборами для короткострокових спостерігачів підкреслив, що президентські вибори в України матимуть змагальний характер і будуть конкурентними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-