З початку передвиборчої кампанії поліція відкрила майже 200 справ

З початку передвиборчої кампанії поліція відкрила майже 200 справ

Укрінформ
З початку передвиборчої кампанії поліція відкрила 189 кримінальних проваджень.

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

“З початку виборчого процесу територіальними органами Національної поліції зареєстровано 3 550 заяв та повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом. Найбільша кількість зареєстрована у місті Києві, Дніпропетровській, Донецькій, Вінницькій, Одеській та Київській областях. 1,9 тисяч фактів пов’язані з незаконною агітацією, 490 – підкупом виборців, 269 – з хуліганством та ін. Поліцейські відкрили 189 кримінальних проваджень”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ЦВК зареєструвала вже 1890 міжнародних спостерігачів на виборах

Зазначається, що при цьому 83 провадження стосуються порушень виборчого законодавства, а 106 пов’язані з проведенням передвиборної кампанії.

Також було складено 594 протоколи про вчинення адмінправопорушень, за 661 фактом проводиться перевірка згідно із Законом України “Про звернення громадян”.

Уточнюється також, що з початку передвиборчої кампанії до поліції надійшло близько 500 повідомлень про ймовірний підкуп виборців.

Читайте також: Окупанти не пускатимуть проукраїнських жителів Донбасу на вибори - розвідка

У свою чергу зазначається, що всього упродовж минулої доби до органів поліції надійшло 82 заяви та повідомлення, пов’язані з виборчим процесом.

“Тільки 20 березня поліцейські відкрили два кримінальні провадження. Одне провадження розслідують поліцейські Святошинського управління поліції Києва – за ст. 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) Кримінального кодексу України. Друге провадження відрито миколаївськими поліцейськими за ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України”, - додали у поліції.

Водночас уточнюється, що, минулої доби, окрім відкритих кримінальних проваджень, було складено 4 адмінпротоколи за вчинення правопорушень.

Як повідомлялося, чергові вибори президента призначені на 31 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-