Окупанти не пускатимуть проукраїнських жителів Донбасу на вибори - розвідка

Окупанти не пускатимуть проукраїнських жителів Донбасу на вибори - розвідка

Укрінформ
Російські окупаційні адміністрації докладають зусиль, аби не допустити жителів тимчасово окупованих територій Донбасу до участі у виборах Президента України 31 березня.

Про це під час брифінгу сказав речник Міноборони Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, російські окупаційні адміністрації активізували заходи з недопущення до участі у голосуванні на президентських виборах в Україні проукраїнськи налаштованих жителів тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях”, - заявив речник.

За його словами, з громадянами, підозрюваними у проукраїнських поглядах, співробітники так званих “республіканських органів внутрішніх справ” проводять “профілактичні бесіди” і рекомендують утриматись від виїзду на підконтрольну Україні територію у період голосування. При цьому, на пунктах пропуску вже запроваджено посилені заходи з перевірки громадян України, які перетинають лінію розмежування.

Читайте також: На Донбас прибули 9 вантажівок з гумдопомогою від Червоного Хреста

Крім того, 31 березня на тимчасово окупованій території Донбасу російськими пропагандистами готується проведення масштабних масових антиукраїнських заходів. Обов'язкову явку на мітинги із залученням великої кількості місцевих жителів повинні забезпечити російські окупаційні адміністрації, повідомив Мотузяник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-