СБУ спростовує свою причетність до прослуховування Зеленського

СБУ спростовує свою причетність до прослуховування Зеленського

Укрінформ
У СБУ вважають, що МВС свідомо поширює недостовірні факти щодо нібито прослуховування співробітниками Служби кандидата у Президенти України Володимира Зеленського.

Про це йдеться в офіційній заяві СБУ, оприлюдненій на сайті відомства.

"Служба безпеки України офіційно заявляє: повідомлення з боку керівництва МВС України та наближених до нього окремих народних депутатів України щодо причетності СБ України до прослуховування кандидата у Президенти України Володимира Зеленського є свідомим поширенням неправдивої інформації задля дискредитації української спецслужби", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у Міністерстві внутрішніх справ України ще до «гучного викриття» було відомо, що 4 березня цього року за адресою вул. Білоруська, 26 співробітники Служби безпеки України проводили оперативно-технічні заходи, що здійснювалися на підставі ухвали апеляційного суду м. Києва та за погодженням з Генеральною прокуратурою України відносно особи, яка обґрунтовано підозрюється контррозвідкою Служби безпеки України у державній зраді (стаття 111 КК України).

"Це призвело до розшифровування оперативно-технічних заходів та зриву операції по документуванню злочинної діяльності в інтересах російських спецслужб. Керівництво МВС свідомо оприлюднило відео і фото спеціальної техніки, розкрило форми і методи роботи співробітників СБ України, чим навмисно допустило виток інформації з обмеженим доступом, нанесло шкоду національним інтересам держави", - вважають у СБУ.

За даними Служби безпеки, за вказаним фактом 6 березня поточного року Державним бюро розслідувань України розпочато кримінальне провадження.

«У рамках наданих повноважень та в установленому законами України порядку я готовий надати керівництву МВС України доступ до матеріалів цієї справи. Це дасть їм змогу особисто впевнитися у тому, що матеріали стосуються виключно документування факту державної зради конкретного громадянина України та не мають жодного відношення ані до В.Зеленського, ані до будь-якого іншого політичного діяча. Якщо їм вистачило совісті звинуватити Службу, хай знайдуть сміливість дізнатися правду, а потім спростувати свої безпідставні заяви та вибачитися перед громадськістю і співробітниками Служби безпеки України», - зазначив очільник Служби безпеки України Василь Грицак.

Читайте також: Показ “Слуги народу” має бути оплачений з виборчого фонду Зеленського — КВУ

Як повідомлялося, столична поліція перевіряє інформацію про встановлення невідомого технічного обладнання біля офісу кандидата у президенти Володимира Зеленського. Водночас міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що поліція Києва виявила під офісом Зеленського елементи апаратури прослуховування. Столична поліція відкрила кримінальне провадження через виявлення біля офісу кандидата у Президенти Володимира Зеленського невідомого техобладнання. Згодом народний депутат Антон Геращенко написав у Facebook, що пристрої для прослуховування, знайдені поруч з офісом кандидата в Президенти Володимира Зеленського - спеціального призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-