Показ “Слуги народу” має бути оплачений з виборчого фонду Зеленського — КВУ

Показ “Слуги народу” має бути оплачений з виборчого фонду Зеленського — КВУ

Укрінформ
У Комітеті виборців України наголошують, що показ серіалу “Слуга народу”, у якому грає головну роль кандидат у президенти Володимир Зеленський, повинен бути оплачений із виборчого фонду кандидата.

Про це під час прес-конференції сказав генеральний директор КВУ Олексій Кошель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми вказуємо те, що 17 лютого телеканал 1+1 транслював повтори попередніх серій серіалу “Слуга народу”, назва якого повністю збігається з назвою політичної сили, яка є суб'єктом виборчого процесу і висуванцем кандидата в президенти, головний актор цього серіалу є один із кандидатів на пост президента України. На думку нашої організації, стаття 58, частина 1 Закону України “Про вибори президента Україна” досить чітко регулює, що подібна трансляція відеофільмів є політичною рекламою і вона має маркуватися як політична реклама, і ці відеофільми мають бути оплачені в рамках виборчого фонду кандидата", - сказав Кошель.

Водночас КВУ наголошує, що ніхто в демократичній країні не може заборони серіал, художній чи документальний фільм, "але ми закликаємо чесно оплачувати агітаційні матеріали, в тому числі відеофільми, в рамках виборчого фонду кандидата".

“Не важливо новий чи старий серіал. Якщо назва відеофільму збігається з назвою політичної партії, виконавець головної ролі є кандидатом на пост президента України — це чітко відповідає статті 58 Закону України “Про вибори президента України”, які неможливо двояко трактувати... Це стосується не лише Зеленського, це стосується низки кандидатів на пост президента України, які, для прикладу, у 2018 році були ведучими авторських програм, і на сьогодні вони можуть за кілька тижнів до виборів відновити свою журналістку діяльність і отримати десятки годин ефірного часу, які будуть оплачені з-поза меж виборчого фонду", - зазначив він.

Читайте також: КВУ прогнозує: “красивий жест” зроблять ще кілька кандидатів у президенти

За його словами, є два варіанти у випадку "Слуги народу" - або не транслювати фільм у період виборчої кампанії, або чесно заплатити кошти із свого виборчого фонду. "Йдеться про реалістичні цифри, тому що, на нашу думку, потрібно оплачувати саме ті хвилини, де кандидат в президенти присутній у кадрі", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-