На концертах

На концертах "Ліги сміху" велася агітація за Зеленського — ОПОРА

Укрінформ
На концертах "Ліги сміхи", що відбувалися у січні 2019 року у різних регіонах України, зафіксовано ознаки агітації за кандидата на посаду президента Володимира Зеленського.

Про це на прес-конференції заявив аналітик громадської мережі "ОПОРА" Олександром Клюжевим, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наші спостерігачі звернули увагу, що у січні 2019 року на концертах, організованих продюсерським центром "Ліга сміху", засновником якого є кандидат на посаду президента України Володимир Зеленський, були зафіксовані ознаки агітації, а саме транслювалося звернення Зеленського", - зазначив Клюжев.

За його словами, важливо не допускати виготовлення та розповсюдження агітаційних матеріалів без вихідних даних — ця законодавча вимога дозволяє контролювати кандидатів під час проведення агітації та здійснення цих витрат виключно з виборчого фонду.

"Відповідно до Закону "Про вибори Президента України", кандидат має право підтримувати концерти або інші розважальні заходи, що здійснюють з виборчого фонду, якщо кандидат цього не робить, то такі концерти або інші розважальні заходи мають уникати здійснення передвиборчої агітації. Бо, якщо така агітація здійснюється на заходах, що не пов'язані з кандидатом, це може бути ознакою порушення обмежень щодо фінансування кампанії", - сказав Клюжев.

Читайте також: До другого туру виборів виходять Зеленський та Порошенко. Тимошенко – третя

Він закликав кандидатів на пост президента, зокрема Зеленського, чітко розмежовувати свою професійну діяльність, бізнес-діяльність та участь у виборчій кампанії.

"Стандарти прозорості фінансування виборів базуються не лише на прямих обмеженнях, що передбачені законом, але й на стандартах прозорості, відкритості, підзвітності будь-яких заходів, що прямо чи опосередковано пов'язані з кандидатами. Це той стандарт, якого мають дотримуватися усі кандидати на пост президента", - наголосив Клюжев.

Фото: прес-служба "КВАРТАЛ 95"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-