До другого туру виборів виходять Зеленський та Порошенко. Тимошенко – третя

До другого туру виборів виходять Зеленський та Порошенко. Тимошенко – третя

Дослідження
Укрінформ
Якби вибори президента України відбувалися наступної неділі, до другого туру вийшли б Володимир Зеленський та Петро Порошенко. На третьому місці - Юлія Тимошенко.

Про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження, яке Центр соціальних та маркетингових досліджень «Социс» провів з 8 по 18 лютого 2019 року.

Серед тих, хто обов’язково планує прийти на вибори і проголосувати, 19,9% підтримали би Зеленського, 17% - Порошенка, 13,3% - Тимошенко.

Серед інших кандидатів 9,6% голосів віддали б за Юрія Бойка, 5,5% - за Анатолія Гриценка, 4,6% - за Олега Ляшка.

Серед тих, хто обов’язково буде голосувати і вже визначився з своїм вибором, результат голосування виглядав би наступним чином: Зеленський – 23,8%, Порошенко – 20,3%, Тимошенко – 15,9%. Бойко отримав би 11,5%, Гриценко – 6,6%, Ляшко – 5,5%.

Під час дослідження респондентам також було запропоновано зробити свій власний прогноз того, хто стане наступним Президентом України (запитання: «Скажіть, а хто з наступних кандидатів, на Вашу думку, переможе?»).

Найбільш ймовірним переможцем на президентських виборах респонденти вважають Порошенка – 23,9%. Перемогу Тимошенко прогнозують 16,3% опитаних, а Зеленському – 12,5%. Жоден з інших кандидатів не отримує показники вищі за 5%.

Читайте також: Путін сподівається, що Україна повернеться до часів Януковича - екс-координатор санкцій США

Аналогічні тенденції останнім часом продемонстрували опитування ЦР та КМІСу.

Дослідження проводилося методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face) за місцем проживання респондента. У ньому взяли участь 2 тис. респондентів в усіх областях України (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей). Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років за такими показниками як стать, вік, тип поселення та область проживання. Статистична похибка дослідження: +/– 2,1%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-