На виборах Президента до другого туру виходять Зеленський і Порошенко - соціологи

На виборах Президента до другого туру виходять Зеленський і Порошенко - соціологи

Укрінформ
Якби вибори Президента України відбувалися наступної неділі, до другого туру вийшли б Володимир Зеленський і Петро Порошенко.

Про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 7 до 14 лютого 2019 року.

Серед усіх респондентів за Зеленського збираються проголосувати 17,5% (серед тих, хто має намір брати участь у виборах – 19%). Порошенка серед усіх опитаних підтримують 13,1% (серед тих, хто напевно піде голосувати – 16,8%), Юлію Тимошенко відповідно - 11,5% і 13,8%.

За Анатолія Гриценка мають намір проголосувати 5,9% усіх респондентів і 7,3% тих, хто прийде на вибори, за Юрія Бойка − 6,3% і 7,1% відповідно, за Олега Ляшка – 4,3% і 4,8% відповідно.

Кожен із решти зареєстрованих кандидатів набирає менше 3%.

У другому турі виборів за Зеленського планують проголосувати 32,2% респондентів, за Порошенка - 19,1%.

Якщо в другому турі зустрінуться Зеленський і Тимошенко, то Зеленського готові підтримати 28,7% усіх опитаних, Тимошенко — 18,6%.

У разі виходу до другого туру Тимошенко та Порошенка обоє мають рівні шанси на перемогу – різниця відсотків, які отримує кожен з цих кандидатів, статистично не значуща (відповідно 22,4% і 20,0%), зазначається в прес-релізі Центру Разумкова.

Читайте також: Українцям роз’яснили, як голосувати за кордоном

Якби найближчим часом проводилися вибори до Верховної Ради, при голосуванні за партійними списками шанси подолати п’ятивідсотковий бар’єр мали б такі політичні сили: партія «Слуга народу» (за неї готові проголосувати 18,0% тих, хто піде на вибори), Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» (15,4%), Блок Петра Порошенка «Солідарність» (14,9%), Партія «Громадянська позиція» (8,0%), Партія «Опозиційна платформа – «За життя» (6,6%), Радикальна партія Олега Ляшка (5,0%).

Загальнонаціональне дослідження проводилося соціологічною службою Центру Разумкова із 7 до 14 лютого 2019 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2016 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-