Расмуссен каже, що РФ випробує в Україні методи втручання у вибори

Расмуссен каже, що РФ випробує в Україні методи втручання у вибори

Укрінформ
Під час цьогорічних виборів в Україні Москва випробовуватиме методи втручання, які потім адаптуватиме для втручання у вибори в інших країнах та організаціях.

Таке переконання у коментарі Укрінформу висловив колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.

«Зараз ми всі дивимося на передвиборчу кампанію в Україні, тому що це буде полігоном, у тому числі, й погляду ризику втручання російської сторони у вибори. Я не маю сумнівів, що Москва намагатиметься застосовувати заходи та інструменти, які можуть бути використані та трансформовані також під час європейських виборів у травні цього року та навіть на американських виборах 2020 року», - сказав Расмуссен.

За його словами, це вказує на те, що незважаючи на відсутність окремої панелі щодо України на Мюнхенській безпековій конференції, всі розуміють, що зі стратегічної точки зору Україна відіграє дуже велику роль.

Водночас, Расмуссен не погоджується з твердженням про те, що Захід майже не відреагував на події в Керченській протоці восени минулого року.

«Це не так. Ми відповіли так, що це є болісним для російської економіки щодо близького кола Путіна», - наголосив він, нагадавши про «суворі» санкції, запроваджені у цьому зв'язку.

До того ж, за його словами, ЄС нещодавно посилив санкції через інші події, в тому числі справу Скрипаля.

Читайте також: Більдт: санкції для РФ зберігатимуться

«Я думаю, що питання подальшого посилення санкцій у зв'язку с російською агресією в Азовському морі стоїть на порядку денному», - додав колишній генсек Альянсу.

На його переконання, цілеспрямовані індивідуальні санкції можуть мати набагато сильніший ефект, ніж загальні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-