Рада заборонила громадянам РФ бути спостерігачами на виборах в Україні

Рада заборонила громадянам РФ бути спостерігачами на виборах в Україні

Укрінформ
Верховна Рада внесла зміни до виборчого законодавства, якими забороняється громадянам держави-агресора бути офіційними спостерігачами на українських виборах.

За відповідний проект закону, зареєстротваний за номером 9524, проголосували 232 народні депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За інформацією Служби зовнішньої розвідки, Російська Федерація готує безпрецедентне втручання у вибори України, передбачив на це 350 млн дол. США. Мета Росії - за будь-яку ціну зупинити європейську інтеграцію України. Це підтверджується й масштабним звітом, представленим директором Національної розвідки США, в якому констатовано, що Росія вживає кроків для впливу на українські президентські та парламентські вибори, які приведуть до влади менш антиросійський парламент", - сказала представник Президента у ВР Ірина Луценко, презентуючи законопроект.

Вона наголосила, що сьогодні завданням парламенту є убезпечення виборів в Україні від можливого втручання Росії через її офіційних спостерігачів.

Читайте також: Рада передала КС законопроект про перейменування Дніпропетровської області

Ухвалений закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо спостереження за виборчим процесом в Україні" встановлює, що офіційним спостерігачем на виборах Президента, народних депутатів та місцевих виборах не може бути особа, яка є громадянином (підданим) держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором або державою-окупантом, тобто Російської Федерації, а також особа, пропозиції щодо реєстрації якої офіційним спостерігачем ініційовано або внесено державою, визнаною Верховною Радою державою-агресором або державою-окупантом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-