Українським морським коридором із серпня 2023 експортували понад 36 мільйонів тонн вантажів

Українським морським коридором із серпня 2023 експортували понад 36 мільйонів тонн вантажів

Укрінформ
Українським морським коридором із серпня 2023 року експортували понад 36 мільйонів тонн вантажів.

Про це у Телеграмі повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, передає Укрінформ.

За словами віцепремʼєр-міністра - міністра розвитку громад територій та інфраструктури Олександра Кубракова, рекордні 195,7 тисячі тонн на судні CAPTAIN LEONIDAS під прапором Панами експортували з порту "Південний".

Це судно стало найбільшим судном серед усіх, які заходили в українські порти після початку повномасштабного вторгнення Росії. Довжина судна становить 300 м, ширина - 50 м, дедвейт - понад 203 тисячі тонн.

Станом на зараз понад 36 мільйонів тонн вантажів експортовані Українським морським коридором із серпня 2023 року. Це вище за показники Зернової ініціативи за рік існування. Українським коридором пройшли вже 1286 суден, які експортували 25 мільйонів тонн агропродукції до країн Азії, Африки та Європи. На підхід до портів Одеси, Чорноморська та Південного очікують 135 судна, які мають експортувати 4 мільйони тонн вантажів.

Читайте також: Голова Національних зборів Франції в Одесі ознайомилась з роботою «зернового коридору»

У міністерстві зауважили, що докладають багато зусиль для забезпечення стабільного руху експорту морськими транспортом і виходу на показники до 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, коридор в порти Румунії та Болгарії трансформується у глобальний ринок зерна.

Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-