Шмигаль - про автономні торговельні заходи ЄС: Це дуже добре для України

Шмигаль - про автономні торговельні заходи ЄС: Це дуже добре для України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Украйни Деніс Шмигаль дав високу оцінку рішенню щодо продовження автономних заходів для торгівлі між ЄС і Україною ще на рік, до червня 2025 року.

Про це Шмигаль заявив сьогодні у Брюсселі на прес-конференції за підсумками Ради асоціації ЄС-Україна, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, як уряд України реагуватиме на введення певних обмежень, що передбачені оновленим «товарним безвізом».

«Ми мали дуже добре рішення, яке було досягнуто вчора, а точніше, сьогодні вночі, щодо продовження автономних торговельних заходів ще на один рік, до червня 2025 року. Ці пропозиції були ухвалені представниками ради ЄС і Європейського парламенту. Такі умови є добрими для нас, коли ми беремо за основу середні показники наших товарних поставок до ЄС протягом 2022-2023 років. Певні захисні заходи можуть бути імплементовані, але вони не будуть застосовуватися, поки Україна не перевищить цих середніх показників», - сказав Прем’єр-міністр України.

Читайте також: Ukraine Facility: Фон дер Ляєн назвала український план відновлення поворотним пунктом у співпраці з ЄС

Він зауважив, що пропозиції до цього документу були погоджені з українською стороною.

«Я вірю, що вони будуть ухвалені Європейською радою, тож ми матимемо ці заходи у практичному сенсі протягом ще одного року», - сказав Шмигаль.

Він також зазначив, що певні захисні заходи, що передбачені цією угодою, не мають суттєвого впливу на обсяги торгівлі, адже будуть задіяні лише у випадку перевищення Україною середніх обсягів торгівлі, що були зафіксовані протягом попередніх двох років.

Читайте також: Євросоюз продовжить пільговий режим та імпорт з України, але з гарантіями для фермерів

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбулася Рада асоціації Україна-ЄС за участі прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та ключових членів його кабінету. Учасники зустрічі розглянули широкий спектр двосторонніх відносин, включаючи надання Україні необхідної в умовах війни фінансової підтримки, розвиток економічного співробітництва, а також просування України у реформах на шляху до членства в ЄС.

Фото: Денис Шмигаль/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-