«Агенція оборонних закупівель» розпочала процес створення наглядової ради

«Агенція оборонних закупівель» розпочала процес створення наглядової ради

Укрінформ
«Агенція оборонних закупівель» оголосила через механізм спрощеної закупівлі в системі Prozorro відбір рекрутингової компанії, яка допоможе підібрати членів наглядової ради агенції.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України, передає Укрінформ.

«Агенція оборонних закупівель» оголосила через механізм спрощеної закупівлі в системі Prozorro відбір рекрутингової компанії, яка допоможе підібрати незалежних членів наглядової ради агенції», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що кінцевий термін подання пропозицій - 13 березня 2024 року (07:00).

«Важливо мати професійних та незалежних експертів у наглядовій раді оборонної агенції. Це забезпечить ще вищу ефективність наших оборонних закупівель. Оголошення тендеру на відбір рекрутингової компанії – крок у напрямку підвищення корпоративних стандартів управління агенції та контролю за її роботою», – сказав заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

У Міноборони поінформували, що наглядова рада складатиметься з п'ятьох членів – трьох незалежних та двох представників держави.

Зокрема, до компетенції наглядової ради належатиме: погодження проєктів стратегії агенції, фінпланів та інвестпланів; встановлення показників ефективності діяльності директора, контроль виконання та оцінка результатів його діяльності; розгляд звіту директора та затвердження заходів за результатами його розгляду; затвердження кандидатур заступників директора; формування антикорупційної політики; призначення та припинення повноважень керівника підрозділу внутрішнього аудиту

Читайте також: Закупівля продуктів для ЗСУ: суд виніс рішення на користь Державного оператора тилу

«Наша мета – залучити кваліфікованих членів наглядової ради, які допоможуть забезпечити високі стандарти роботи в оборонних закупівлях. Публічне оголошення тендеру демонструє нашу відданість прозорості та відкритості в процесі перезавантаження агенції», – підкреслила директорка «Агенції оборонних закупівель» Марина Безрукова.

У Міністерстві оборони зазначили, що закупівля послуг рекрутингової компанії здійснюватиметься за кошти донора (кошти програми підтримки від Спеціального радника з питань оборони, що фінансується урядом Великої Британії в Україні).

На виконання меморандуму про співпрацю між «Агенцією оборонних закупівель» та громадською організацією «Фонд експертної підтримки врядування та економічного розвитку» закупівля оголошена виключно в частині оголошення та подання пропозицій.

«Фонд експертної підтримки врядування та економічного розвитку» виступатиме замовником зазначених послуг, обере рекрутингову компанію та укладе з нею договір за межами електронної системи закупівель. Таким чином, державне підприємство Міністерства оборони «Агенція оборонних закупівель» не буде безпосередньо укладати договір із рекрутинговою компанією.

Спрощена закупівля буде завершена після закінчення періоду подання пропозицій.

Як повідомлялося, «Агенція оборонних закупівель» відповідає за закупівлю озброєння для ЗСУ.

Нещодавно Міноборони реформувало систему закупівель для військових. Відтепер це дворівнева система, де міністерство встановлює політику закупівель та контролює якість, а безпосередні закупівлі здійснюють дві агенції – «Агенція оборонних закупівель» (озброєння) та «Державний оператор тилу» (тилове майно). Раніше ці функції зосереджувалися безпосередньо в міністерстві, що могло призводити до конфлікту інтересів під час закупівель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-