Закупівля продуктів для ЗСУ: суд виніс рішення на користь Державного оператора тилу

Закупівля продуктів для ЗСУ: суд виніс рішення на користь Державного оператора тилу

Укрінформ
Київський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову щодо оскарження вимог, встановлених ДП «Державний оператор тилу» (ДОТ) у проєкті договору про закупівлю продуктів харчування для Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

У Міноборони зазначили, що серед іншого, позивач оскаржував вимоги щодо зобов'язання постачальників вчасно реєструвати податкові накладні та надавати замовнику можливість перевіряти умови зберігання продуктів харчування, які постачатимуться військовослужбовцям.

Читайте також: 20 тисяч дронів для ЗСУ: «Агенція оборонних закупівель» вперше проведе закупівлю у Prozorro

Ці вимоги були встановлені ДОТ для залучення до постачання харчування спроможних, доброчесних постачальників, які забезпечуватимуть ЗСУ якісною продукцією.

«Сьогоднішнє рішення суду має стати чітким посилом для всіх постачальників про те, що забезпечення Збройних сил України відбудеться за планом, а намагання зірвати закупівлі будуть нівельовані в юридичній площині», - зазначили в ДОТ.

Читайте також: Державний оператор тилу оголосив нові процедури на закупівлю харчів для армії

Як повідомлялося, згідно з новим принципом закупівель Міноборони, для забезпечення ЗСУ усім необхідним створені два державних підприємства: «Державний оператор тилу» і «Агенція оборонних закупівель» . Обидва вони працюють за сучасними корпоративними стандартами і орієнтуються на підходи, які практикують у НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-