Туреччина в лютому на третину скоротила експорт товарів до Росії

Туреччина в лютому на третину скоротила експорт товарів до Росії

Укрінформ
У лютому поточного року Туреччина експортувала в Росію товарів на 670 млн доларів США, що на 33,7% менше, ніж торік (1,11 млрд дол.), що демонструє зниження .

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на дані, оприлюднені Міністерством торгівлі Туреччини на своєму сайті.

Проте Росія входить у десятку країн турецького експорту. Вона на 8-му місці після ФРН, США, Італії, Іраку, Британії, Франції, Іспанії.

За два місяці турецький експорт в РФ становив 1 млрд 298 млн, а за аналогічний період минулого року - 2 млрд 49 млн дол. США, що демонструє зниження на 36,6%.

У цьому році на Росію припадає 3,2% турецького експорту (ФРН - 8,5%, США - 6,2%, Італія - 5,3%), загальний показник за минулий рік - 4,3% (ФРН - 8,2%, США - 5,8%, Італія - 4,8%).

Україна входить у двадцятку країн по турецькому експорту. Показник за лютий 2024 року для нашої країни - 274 млн дол. США, аналогічний період торік - 280 млн дол. США. У 2023 році Туреччина експортувала в Україну товарів на суму 3 млрд 442 млн дол. США. Частка України в турецькому експорті за минулий рік - 1,3%, за два місяці поточного року показник аналогічний.

За даними ЗМІ, в кінці минулого року на різке скорочення торгівлі між Туреччиною і Росією вплинула загроза застосування американских санкцій.

Читайте також: Канада розширила санкції проти Росії через смерть Навального

Як повідомляв Укрінформ, у вересні минулого року США запровадили санкції проти п’яти турецьких компаній і громадянина Туреччини, звинувативши їх у допомозі Росії в ухиленні від санкцій і підтримці Москви у війні проти України. У лютому цього року уряд Сполучених Штатів оголосив про введення санкцій проти чотирьох міжнародних компаній, а також одного судна, які були залучені до схеми нелегальної торгівлі російською нафтою за цінами, вищими за встановлені ліміти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-