Загроза санкцій США вплинула на торгівлю між Туреччиною та Росією - Reuters

Загроза санкцій США вплинула на торгівлю між Туреччиною та Росією - Reuters

Укрінформ
Загроза застосування американских санкції до компаній, які ведуть бізнес з Росією, вплинула на турецько-російську торгівлю, порушивши або уповільнивши деякі платежі як за імпортовану нафту, так і за турецький експорт.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«Виконавчий наказ США в грудні прямо не націлений на енергетику, але він ускладнив деякі платежі Туреччини за російську нафту, а також платежі Росії за більш широкий спектр турецького експорту», - повідомляє агентство з посиланням на джерела, обізнані із ситуацією.

За інформацією нафтотрейдерів, проблеми з оплатою, подібні до тих, з якими стикнулася Туреччина, вже перервали постачання російської нафти до Індії та ускладнили постачання до Об’єднаних Арабських Еміратів і Китаю.

Читайте також: «Може втратити більше, ніж Росія» - США розглядають можливість санкцій проти Китаю

Росія є найбільшим експортером сирої нафти та дизельного пального до Туреччини. За перші 11 місяців минулого року було поставлено 8,9 млн метричних тонн сирої нафти та 9,4 млн тонн дизпального.

«Після грудня розпочалися проблеми з оплатою. Основна увага приділяється не імпорту нафти, але це викликає занепокоєння. Це не вплинуло на повсякденне функціонування, але нагадує нам, що проблема може виникнути будь-коли», — заявило джерело агентства в турецькій нафтовій промисловості.

Водночас співрозмовник Reuters у російській нафтовій компанії заявив, що російські експортери нафти не отримували платежів від Туреччини протягом двох-трьох тижнів.

Читайте також: Більш ніж половина підсанкційних танкерів припинили возити нафту з РФ - Bloomberg

Як повідомляв Укрінформ, у вересні минулого року США запровадили санкції проти п’яти турецьких компаній і громадянина Туреччини, звинувативши їх у допомозі Росії в ухиленні від санкцій і підтримці Москви у війні проти України. У лютому цього року уряд Сполучених Штатів оголосив про введення санкцій проти чотирьох міжнародних компаній, а також одного судна, які були залучені до схеми нелегальної торгівлі російською нафтою за цінами, вищими за встановлені ліміти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-