Офіційного підтвердження про приєднання польських перевізників до блокування кордону немає - ДПСУ

Офіційного підтвердження про приєднання польських перевізників до блокування кордону немає - ДПСУ

Укрінформ
Станом на сьогодні українська сторона не має офіційного підтвердження інформації щодо намірів польських перевізників приєднатися до фермерів з метою блокування українсько-польського кордону.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

 «Поки від польської сторони, від польських прикордонників підтвердження цьому ми офіційно не маємо - ні на рівні апарату прикордонного представництва, ні на рівні старших змін по пунктах пропуску. Таку інформацію ми бачили у відкритих джерелах, що польські перевізники планують поновити свої дії і доєднатись до польських фермерів щодо блокування (з 1 березня). Серед тих напрямків, які зазначались у повідомленнях, то це в межах тих напрямків, де і зараз польські фермери блокують рух для вантажівок», - зазначив Демченко.

Як повідомляв Укрінформ, 20 лютого польські аграрії проводили загальний страйк по всій Польщі, блокуючи у приблизно 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і пункти пропуску на кордоні з Україною. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від європейського зеленого курсу.

Читайте також: На кордоні з боку Польщі заблокованими залишаються близько 2100 вантажівок – Демченко

18 лютого у пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» польські фермери повністю заблокували рух вантажівок у двох напрямках, не пропускаючи навіть швидкопсувні, небезпечні та гуманітарні вантажі.

16 лютого міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський обговорив з польським колегою ситуацію на українсько-польському кордоні.

12 лютого у Єврокомісії закликали Україну та Польщу до переговорів щодо експорту зерна.

З 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-