У Росії націоналізували найбільший електрометалургійний комбінат, власника затримали

У Росії націоналізували найбільший електрометалургійний комбінат, власника затримали

Укрінформ
У Челябінську російські силовики затримали мільярдера, власника промислової групи Челябінського електрометалургійного комбінату (ЧЕМК) Юрія Антіпова за підозрою у шахрайстві. Раніше три заводи групи ЧЕМК націоналізували.

Про це повідомляє The Insider, передає Укрінформ.

Інших деталей щодо затримання Антіпова поки не наводиться.

У понеділок Арбітражний суд Свердловської області задовольнив позов генпрокуратури РФ про передачу у власність держави акцій трьох підприємств промислової групи ЧЕМК.

Три заводи - це АТ «Челябінський електрометалургійний комбінат», АТ «Сіровський завод феросплавів» та АТ «Кузнецькі феросплави». Ними володіють компанія «Еталон», засновник групи ЧЕМК Юрій Антіпов та його дружина Людмила Антіпова.

Підприємства, за версією російської прокуратури, співпрацювали з ВПК США, Франції та Великої Британії для створення «систем та елементів озброєнь». Генпрокуратура РФ стверджує, що активи заводів були виведені за кордон з метою завдати шкоди національним інтересам, обороні та безпеці Росії. Зокрема, прокурори зазначають, що після отримання 100% акцій Юрій Антіпов оформив активи на компанію «Еталон», після чого три заводи потрапили під контроль резидентів «недружніх» Росії держав.

Також приводом для націоналізації цих підприємств стало, на думку генпрокуратури РФ, те, що їхня приватизація у 1990-ті роки була незаконною. Відомство у своєму позові стверджує, що всі три заводи групи ЧЕМК входять до військово-промислового комплексу РФ і могли бути приватизовані лише з дозволу російського уряду, якого покупці не мали.

Читайте також: ЄС планує скасувати санкції проти ексдиректора «Яндекса» й ватажка «Нічних вовків» - ЗМІ

У групі ЧЕМК зазначають, що приватизація заводів проходила за тим самим алгоритмом, що й «абсолютно в усіх регіонах Росії з усіма промисловими підприємствами», але «помилки» виявили саме тут і лише через 32 роки.

За даними ЗМІ, ці заводи - найбільші в Росії виробники феросплавів, які використовуються при виготовленні високоякісної сталі для військової техніки та снарядів.

Як повідомляв Укрінформ, у Росії Октябрський районний суд Липецька націоналізував акції липецької фабрики "Рошен" (Roshen), яка належала колишньому президентові України Петру Порошенку та його сину Олексію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-