ЄС планує скасувати санкції проти ексдиректора «Яндекса» й ватажка «Нічних вовків» - ЗМІ

ЄС планує скасувати санкції проти ексдиректора «Яндекса» й ватажка «Нічних вовків» - ЗМІ

Укрінформ
Європейський Союз має намір скасувати санкції проти двох російських бізнесменів і одного громадянина Словаччини. Обмеження планується зняти 15 березня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на два поінформовані джерела.

За даними джерел, санкції, накладені на Аркадія Воложа, Сергія Мндоянца та Йозефа Гамбалека, мають бути анульовані 15 березня цього року. Одне із неназваних джерел повідомило агентству, що санкції проти цих трьох осіб нібито є «необґрунтованими з юридичної точки зору».

Агентство нагадує, що Волож є співзасновником російської пошукової системи «Яндекс». Щодо нього додатковою причиною скасування санкцій називається те, що торік бізнесмен назвав війну Росії проти України «варварською».

Мндоянц раніше керував зв’язками із державними органами в російському конгломераті «Система», а також є членом правління російського аналітичного центру, який консультує Кремль з питань зовнішньої та оборонної політики.

Гамбалек є головою організації «Нічні вовки» – російського націоналістичного мотоклубу. Його звинувачують у підготовці байкерів до участі у бойових діях в Україні та «поширенні проросійської пропаганди».

Читайте також: Постачали в РФ сировину для ракет: СБУ оголосила підозру Дерипасці та затримала його топменеджерів

Окрім цього, дипломатичні джерела в ЄС повідомили Reuters, що Угорщина знову лобіювала скасування санкцій проти російського мільярдера Алішера Усманова, проте обмеження проти нього не є «юридично слабкими», враховуючи, що чоловік програв апеляцію у вищому суді Євросоюзу раніше у лютому, йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, схвалений 21 лютого новий пакет санкцій ЄС проти РФ передбачає обмеження щодо 193 фізичних і юридичних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-