Уряд планує розширити компенсації за придбану українську техніку - заклали ₴1 мільярд у бюджеті

Уряд планує розширити компенсації за придбану українську техніку - заклали ₴1 мільярд у бюджеті

Укрінформ
Кабінет міністрів розглядає можливість розширення переліку техніки українського виробництва, кошти за купівлю якої держава буде компенсувати.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час форуму «Зроблено в Україні», передає кореспондент Укрінформу.

«У держбюджет на 2024 рік ми заклали 1 мільярд гривень на компенсацію коштів за придбану сільгосптехніку вітчизняного виробництва», - нагадав він.

Прем’єр акцентував, що у перспективі дана ініціатива може створити 9 тисяч нових робочих місць та згенерувати до 1,5 млрд грн податків у державний бюджет.

«Бачимо, що ця програма є надзвичайно затребуваною – маємо вже 4 тисячі заявок», - зауважив Шмигаль.

Очільник уряду поінформував, що «планується поширення такого механізму на всю техніку, що вироблена в державі, а саме на спеціальну і будівельну, комунальну та іншу техніку».

Читайте також: Кабмін передбачив 45 мільярдів на програми підтримки бізнесу - Шмигаль

За його словами, очікується, що дана програма має стати стимулом, що вдихне нове життя в український автопром й одночасно оновить технічні потужності громад і підприємств, прискорить відновлення та модернізацію.

Як повідомляв Укрінформ, понад 90% українських підприємств відновили свою роботу і повертаються до довоєнних потужностей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-