Понад 90% українських підприємств виходять на довоєнні потужності - Шмигаль

Понад 90% українських підприємств виходять на довоєнні потужності - Шмигаль

Укрінформ
Понад 90% українських підприємств відновили свою роботу і повертаються до довоєнних потужностей.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час форуму «Зроблено в Україні», передає кореспондент Укрінформу.

«Стійкість України за два роки повномасштабної війни – це результат героїзму наших Сил оборони та результат самовідданої роботи українського бізнесу», - зазначив він.

За словами очільника уряду, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну економіка впала на 30%, а багато хто з експертів пророкував економічну катастрофу, «але так само, як на полі бою експерти недооцінили українську армію, в тилу вони недооцінили українських підприємців».

Шмигаль підкреслив, що саме адаптивність, ініціативність, кризовий менеджмент, своєчасні програми підтримки з боку держави – допомогли бізнесу втриматись і відновитися.

«Сьогодні понад 90% українських підприємств відновили свою роботу і повертаються до довоєнних потужностей», - поінформував Прем’єр-міністр.

Читайте також: Укрзалізниця планує збільшити виробництво вагонів на власних потужностях

Він уточнив, що найбільші темпи відновлення демонструють такі галузі, як будівництво, сільське господарство, внутрішня торгівля, переробна промисловість.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, збільшення обсягів власного виробництва зброї, конфіскація російських активів, економічне відновлення, логістика, відбудова та євроінтеграція – найпріоритетніші завдання держави на 2024 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-