Шмигаль назвав сім основних завдань України на 2024 рік

Шмигаль назвав сім основних завдань України на 2024 рік

Укрінформ
Збільшення обсягів власного виробництва зброї, конфіскація російських активів, економічне відновлення, логістика, відбудова та євроінтеграція – є найпріорітетнішими завданнями Української держави на 2024 рік.

Про це Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час форуму "Україна. Рік 2024", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Те, що нам вдалося досягти — це не константа і не дає нам права зупинятися. Попереду непростий шлях. У війні переможе той, у кого сильніша економіка, надійніші союзники та є здатність ефективно направляти якомога більше ресурсів на знищення ворога», - зазначив він.

Шмигаль наголосив, що український оборонно-промисловий комплекс - фундамент сили держави, мета якої - виробляти якомога більше зброї самостійно. І це є першим завданням на 2024 рік.

Глава уряду висловив слова вдячності країнам-партнерам, союзниками і підкреслив, що Україна не сумнівається в їхній підтримці, «але маємо бути максимально самодостатніми в цьому питанні».

За його словами, другим завданням влади є забезпечення України фінансовими ресурсами, для чого ведеться постійна робота з міжнародними партнерами.

«Ми говоримо з усіма. Від Японії до США. МВФ, СБ, ЄІБ, ЄБРР, всі інші фінансові міжнародні установи. Ми шукаємо фінансові ресурси, аби закрити нашу потребу в 37 млрд доларів на цей рік», - акцентував прем’єр.

Очільник уряду підкреслив, що третьою ціллю є конфіскація російських активів.

Читайте також: Уряд працює над призначенням очільників трьох міністерств - Шмигаль

Він пояснив, що це так само напряму пов’язано із забезпеченням України фінансовими ресурсами, адже 300+ млрд доларів російських коштів на Заході — це неймовірний ресурс для української стійкості та відновлення.

«Цього року план мінімум — це перейти до використання доходів від цих заморожених активів», - повідомив Шмигаль.

Водночас він відзначив, що четверта мета держави на 2024 рік - економічне відновлення.

«45 млрд гривень цього року заклали в бюджеті на допомогу бізнесу. Гранти, пільгові кредити, індустріальні парки, великі інвестиційні проєкти, страхування воєнних ризиків, нові ринки для експорту - це все необхідно, аби забезпечити виживання держави й забезпечити розвиток економіки», - підкреслив очільник уряду.

Зокрема, п’ятою метою, за словами прем’єра, є логістика, адже «без неї економіка не живе».

Шмигаль зауважив, що розгортаються потужності українських портів, запускаються нові пункти пропуску, а також Україна продовжить будувати прагматичне партнерство з сусідами та модернізувати залізницю, в тому числі через будівництво євроколії.

«Шосте завдання — продовжити відновлення. Житло, енергетика, критична інфраструктура, школи та лікарні, гуманітарне розмінування», - поінформував він.

Політик наголосив, що буде масштабуватись програма єВідновлення, захищатись енергетика, школи та лікарні будуть забезпечуватись укриттями, а також планується прискорення гуманітарного розмінування.

«Сьоме ключове завдання на цей рік — це наша євроінтеграція», - акцентував Шмигаль.

Він заявив, що наразі Україна має вікно можливостей, і держава його використає.

«Починаємо перемовини з ЄС про наш вступ. Формуємо переговорну команду. ЄС як мета і ЄС як шлях — однаково важливі. Це робить нашу країну сильнішою. Це відкриває доступ до європейських ринків та ресурсів», - резюмував глава українського уряду.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 25 лютого, у Києві проходить форум «Україна. Рік 2024». Основні теми форуму — досягнення українських цілей у війні, розвиток Сил оборони й безпеки України, робота українського оборонно-промислового комплексу, забезпечення економічного зростання та інтеграції України до світових ринків, реалізація Української формули миру, гарантії безпеки для України та захист життів наших людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-