Ділянку євроколії Мостиська - Скнилів почнуть будувати цьогоріч

Ділянку євроколії Мостиська - Скнилів почнуть будувати цьогоріч

Укрінформ
Цьогоріч стартує проєкт будівництва ділянки євроколії Мостиська - Скнилів, який забезпечить залізничне сполучення між Польщею, країнами Євросоюзу та Україною.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

“Будівництво ділянки євроколії Мостиська - Скнилів від держкордону з Польщею до Львова стартує цього року”, - поінформував Козицький.

Він зазначив, що про це повідомив під час форуму “Україна. Рік 2024” віцепрем'єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

За словами начальника ОВА, за допомогою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) 72,9 км колії 1520 мм від Мостиськ до Скнилова реконструюють на колію завширшки 1435 мм.

Колію використовуватимуть для вантажних та пасажирських перевезень між Україною та країнами Євросоюзу.

Читайте також: Укрзалізниця збудувала перший зерновоз, адаптований під євроколію

“Це вкрай важливий проєкт, який дозволить забезпечити ефективне міжнародне залізничне сполучення між Польщею, країнами Євросоюзу та Україною. Станція “Скнилів” стане міжнародним залізничним хабом. Для розбудови хабу обрали саме її, щоб уникнути перевантаження станції “Львів”, через яку прямують більшість внутрішньодержавних поїздів”, - додав Козицький.

Зазначається, що станом на сьогодні на цю ділянку вже є техніко-економічне обґрунтування та проєктно-кошторисна документація. Крім того, проєкт проходить оцінку впливу на довкілля. Паралельно триває обговорення з інвесторами щодо наступних етапів реалізації проєкту.

Як повідомляв Укрінформ, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надасть АТ “Укрзалізниця” допомогу в модернізації дільниці від станції Мостиська на кордоні з Польщею до Львова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-