Укрзалізниця збудувала перший зерновоз, адаптований під євроколію

Укрзалізниця збудувала перший зерновоз, адаптований під євроколію

Відео
Укрінформ
Укрзалізниця на потужностях одного з підпорядкованих вагоноремонтних заводів почало виробництво вагонів-зерновозів, що адаптовані для перевезень як широкою колією 1520 мм, так і євроколією.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Укрзалізниці.

“Збудували на власних потужностях зерновоз, який оптимально пристосований для перевезень колією 1520 мм та євроколією – 1435 мм. Більшість комплектуючих і матеріалів для нього – вітчизняного виробництва”, - йдеться у повідомленні.

Новий вагон-хопер моделі 19-8005-У призначений для перевезення зерна та інших сипких харчових вантажів. Його вантажопідйомність становить 70 т, об’єм кузова - 104 кубометри, конструкційна швидкість - 120 км/год. Вагон має 5 завантажувальних люків і 6 розвантажувальних.

Голова правління Укрзалізниці Євген Лященко наголосив, що для нарощування обсягів експорту Україна має не тільки розбудовувати прикордонну інфраструктуру, а й оновлювати кількісно та якісно рухомий склад.

Читайте також: Укрзалізниця виставить на аукціони понад 2000 зерновозів

“Вперше в історії України виготовили зерновоз на виробничих потужностях Укрзалізниці, який максимально пристосований для перевезення вантажів територією України та колією країн Європейського Союзу. Він враховує всі вимоги, особливості та габарит інфраструктури”, - зауважив Лященко.

Укрзалізниця планує розпочати серійне виробництво таких зерновозів.

Як повідомляв Укрінформ, АТ “Укрзалізниця” планує залучити приватні підприємства для збільшення обсягів ремонту локомотивів та лінійного обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-