Біля кордону з Польщею у чергах стоять майже 2400 вантажівок

Біля кордону з Польщею у чергах стоять майже 2400 вантажівок

Укрінформ
Польські фермери продовжують блокування кордону з Україною на шести напрямках, у чергах перебувають майже 2400 вантажівок.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Блокування руху польськими фермерами продовжується на шести напрямках - це пункти пропуску «Ягодин», «Устилуг», «Угринів», «Рава-Руська», «Шегині» та «Краківець». Якщо говорити про черги, які через це утворилися на території Польщі, на всіх цих напрямках сукупно станом на ранок очікують майже 2400 вантажівок», - сказав Демченко.

За його словами, найбільше вантажівок очікують біля ПП «Краківець», «Рава-Руська» та «Ягодин».

Читайте також: Польські протестувальники на добу розблокували пункт пропуску «Зосін - Устилуг»

Водночас речник зауважив, що у напрямку ПП «Устилуг», де блокувальники 24 лютого тимчасово призупинили блокування, за добу відзначалося певне пожвавлення руху, кількість перетинів кордону вантажівками дещо зросла. Але загалом на ситуацію це сильно не впливає, «адже пункт пропуску «Устилуг» - це той напрямок, де можуть перетинати кордон вантажні транспортні засоби вагою менше ніж 7,5 тонни, тобто невеликі», сказав він.

Найбільші ж пункти пропуску, де можуть перетинати кордон вантажні транспортні засоби вагою понад 7,5 тонни, - це «Краківець», «Шегині», «Рава-Руська» та «Ягодин».

«Найбільш критично низькими за останні дні, як і раніше, є показники щодо кількості перетинів кордону вантажними транспортними засобами по напрямку пункту пропуску «Шегині» - за минулу добу кордон перетнули десь близько 90 вантажівок в обох напрямках. Також низькими є показники у напрямку пункту пропуску «Ягодин» – 50 вантажівок послідували в бік України», - сказав Демченко.

Він додав, що у цьому пункті пропуску протестувальники повністю блокують можливість руху для вантажівок, які прямують з України у Польщу: жоден такий автомобіль не перетинає кордон на в'їзд у сусідню країну. Однак вони не блокують рух легкових автомобілів та автобусів, як це було 22 лютого.

Читайте також: Заблокованим на польському кордоні українським водіям доставили продукти і гарячі обіди

Як повідомляв Укрінформ, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від Європейського зеленого курсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-