Посол України при ЄС - про 13-й пакет санкцій проти Росії: Добре, що він є, але працюємо далі

Посол України при ЄС - про 13-й пакет санкцій проти Росії: Добре, що він є, але працюємо далі

Ексклюзив
Укрінформ
Погоджений сьогодні послами країн-членів Євросоюзу 13-й пакет санкцій є менш амбітним, аніж розраховувала Україна, однак українська сторона працюватиме над тим, щоб наші пропозиції були включені до 14-го санкційного пакета.

Про це у коментарі Укрінформу заявив представник України при ЄС Всеволод Ченцов.

Він зазначив, що держави-члени і відповідні служби працювали у дуже жорстких часових рамках після ухвалення 12-го пакету, тому він є «менш амбіційним, ніж ми розраховували».

Дипломат поінформував, що Україна передавала на розгляд партнерів наші побажання і списки по всіх секторах, які, на нашу думку, вимагають санкційних обмежень, однак у 13-му пакеті, по суті, немає секторальних санкцій.

«Але 13-й пакет зафіксований, а робота по 14-му вже, по суті, стартувала. Тому ми не розслабляємося, всі наші заготовки і пропозиції ми повторно будемо вносити на розгляд наших партнерів», - сказав Ченцов.

Читайте також: Новий пакет санкцій ЄС проти Росії передбачає обмеження щодо 193 фізичних і юросіб

Посол України зазначив, що ми ще маємо вивчити фінальний список, але до 13-го пакета мали потрапити компанії третіх країн, які допомагають росіянам в обході санкцій.

«Тому пакет скромний, але символічний. Добре, що він є, але ми продовжуємо далі», - резюмував Ченцов.

Як повідомляв Укрінформ, посли країн-членів Євросоюзу у середу, 21 лютого, погодили 13-й пакет санкцій проти Росії за її агресію проти України. Він пройде письмову процедуру з ухвалення та буде офіційно затверджений 24 лютого.

У грудні ЄС ухвалив 12-й пакет економічних та індивідуальних санкцій проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-