Українські перевізники розпочали акцію на кордоні з Польщею

Українські перевізники розпочали акцію на кордоні з Польщею

Фото
Укрінформ
Українські перевізники розпочали мирну акцію біля трьох міжнародних пунктів пропуску на кордоні з Польщею.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

“Сьогодні, 20 лютого, українські перевізники розпочали мирну акцію біля ПП "Рава-Руська-Гребенне", "Краківець-Корчова" та "Шегині-Медика". Це відповідь на блокаду пунктів пропуску польськими протестувальниками”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що акція протесту стартувала о 12:00. Водії розмістили на вантажівках плакати з написами українською та англійською мовами: "Зніміть блокаду - поверніть українських водіїв додому", "Стоп блокаді на кордонах", "Втратить Україна - втрачатиме Польща", "Блокада України - зрада європейських цінностей" тощо.

За словами голови ГО "Український транспортний союз у Львівській області" Олега Дубика, польські вантажівки впускатимуть на територію України з тією затримкою, з якою поляки пропускають українські.

Як зазначив голова ГО "Міжнародні автомобільні перевізники України" Володимир Михалевич, мирна акція біля трьох міжнародних пунктівв пропуску триватиме з 20 лютого по 15 березня або до розблокування кордонів польськими мітингувальниками.

"Ми будемо блокувати польські автомобілі, щоб таким чином звернути їхню увагу, що або стоять всі, або їдуть всі. Не може бути ситуації, коли українські автомобілі стоять, а польські будуть їхати”, - наголосив Михалевич.

Читайте також: Блокування польсько-українського кордону під будь-якими гаслами не має виправдання - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, 20 лютого польські аграрії проводять загальний страйк, блокуючи у приблизно 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і пункти пропуску на кордоні з Україною. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від Європейського зеленого курсу. У Польщі в бік України в чергах стоять близько 2500 вантажівок, заблоковано шість пунктів пропуску.

18 лютого у пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» польські фермери повністю заблокували рух вантажівок у двох напрямках, не пропускаючи навіть швидкопсувні, небезпечні та гуманітарні вантажі.

16 лютого міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський обговорив з польським колегою ситуацію на українсько-польському кордоні, переговори триватимуть і цього тижня.

12 лютого у Єврокомісії закликали Україну та Польщу до переговорів щодо експорту зерна.

З 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску.

Фото: Суспільне Львів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-