ВАКС дозволив націоналізацію майна російського олігарха грецького походження

ВАКС дозволив націоналізацію майна російського олігарха грецького походження

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про націоналізацію українського майна російського олігарха грецького походження.

Йдеться про 100% корпоративних акцій приватного акціонерного товариства «Пентопак» і дочірнього підприємства «Атлантіс-Пак Україна». Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва прокурорів ОГП здійснювалося досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 110-2, ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України).

Встановлено, що росіянин після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну неодноразово надавав благодійну допомогу так званій «ДНР».

Під час розслідування були арештовані й передано АРМА корпоративні права цих підприємств, а також комплекс нежитлових приміщень, транспортні засоби, кошти на банківських рахунках - 23,4 млн грн та 345 тис. доларів.

Читайте також: Суд ЄС відмовився виключити російського олігарха Усманова із санкційного списку

Матеріали кримінального провадження стали підставою для пред’явлення Міністерством юстиції позову до суду про націоналізацію українських активів російського олігарха.

Як повідомляв Укрінформ, Україна націоналізувала 500 млн грн нафтогазових активів російського олігарха Едуарда Худайнатова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-