Суд ЄС відмовився виключити російського олігарха Усманова із санкційного списку

Суд ЄС відмовився виключити російського олігарха Усманова із санкційного списку

Укрінформ
Російсько-узбецький металургійний та телекомунікаційний магнат Алішер Усманов залишиться у списку санкцій Євросоюзу, постановив у середу вищий суд ЄС, відхиливши його апеляцію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

ЄС включив Усманова у список санкцій у березні 2022 року, незабаром після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Причиною стало те, що олігарх мав «особливо тісні зв’язки» із президентом РФ Володимиром Путіним.

«Він активно підтримував політику російського уряду щодо дестабілізації України», – йдеться у рішенні ЄС щодо накладення санкцій на Усманова.

Європейський суд також відхилив аналогічну апеляцію на виключення із санкційного списку колишнього віцепрем’єра РФ Ігоря Шувалова.

Читайте також: У бюджет України вперше надійшли гроші, конфісковані в підсанкційних осіб

В ЄС зазначили, що Шувалов «підтримує дії та політику, які підривають суверенітет і незалежність України».

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2022 року суд наклав арешт на 166 тисяч тонн залізної руди, що знаходиться в декількох морських портах України та є власністю іноземної компанії, орієнтовна вартість арештованого становить близько 1,8 млрд грн.

У Службі безпеки України заявили, що знайдена партія сировини належить компанії російського олігарха Алішера Усманова, який входить до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва Кремля. Після повномасштабного вторгнення Росії на Усманова накладені санкції Ради національної безпеки і оборони України, США та Євросоюзу.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-