Фонд держмайна і МЗС починають спільні проєкти на міжнародному напрямку

Фонд держмайна і МЗС починають спільні проєкти на міжнародному напрямку

Укрінформ
Фонд державного майна України та Міністерство закордонних справ створять робочу групу, яка працюватиме над низкою спільних проєктів на міжнародному напрямку.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Фейсбуці пресслужба ФДМУ за підсумками робочої зустрічі керівників двох відормств - Віталія Коваля та Дмитра Кулеби.

Так, ФДМУ та МЗС спільно працюватимуть над поверненням майна, яке після розпаду СРСР було несправедливо й незаконно захоплено Росією. ФДМУ готовий до приватизації таких об’єктів, адже вони можуть стати одним із джерел внутрішнього резерву України для підтримки Збройних сил України.

Крім того, Коваль та Кулеба домовилися про інтеграцію інвестменю Фонду із сервісом Nazovni, який МЗС створило для просування українських товарів і послуг за кордоном. Окрім українських товарів, на платформі будуть представлені й об’єкти малої приватизації.

Також відомства спільно працюватимуть над просуванням таких об’єктів, як Об’єднана гірничо-хімічна компанія, готель “Україна”, підприємства титанової галузі та інші великі підприємства, які можуть зацікавити міжнародний бізнес.

Читайте також: На платформі для просування експорту NAZOVNI зареєстрували понад 900 компаній

Зазначається, що для роботи в цих напрямках ФДМУ та МЗС домовилися створити спільну робочу групу.

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2021 року Міністерство закордонних справ представило нову онлайн-платформу Nazovni для консультації дипломатами бізнесу та супроводу українського експортера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-